Какво е SEO?

SEO оптимизация

Какво е SEO?

Какво е SEO? Оптимизацията за търсещи машини (SEO) е начина за увеличаване на количеството и качеството на трафика на уебсайта Ви чрез органични резултати от  търсачки.

Какви са принципите в SEO оптимизацията?

За да разберем какво наистина означава SEO и как то работи то, нека да разчупим тази фраза и да разгледаме подробностите:

  1. Качество на трафика – Можете да привлечете много посетители от целия свят. Но не трябва да ги лъжете, че правите нещо, а да продавате друго. Даваме пример, ако дойдат на сайта Ви, защото Google ги изпраща, че сте сайт  за техника на Apple /превод Ябълка/, а сте  сте Ферма за производство на ябълки, това не е качествен трафик. Защото тези потребители няма да останат на сайта Ви и така ще имате обратен ефект.  Вместо това искате да привлечете посетители, които наистина се интересуват от продуктите, които предлагате.
  1. Размер на трафика – След като привлечете правилните хора, те ще кликват от страниците с резултати от търсенето (SERP). Така ще получите повече трафик качествен трафик.
  1. Органични резултати – Органичният трафик е всеки трафик, за който не трябва да плащате.  Трафикът от органично търсене е конкретно неплатеният трафик, който идва от SERP.

Как работи SEO-то ?

Може да мислите за търсачката като уебсайт, който посещавате за да задавате въпроси или да търсите нещо. Сигурно знаете, че  Google, Yahoo , Bing или която и да е търсачка, която използвате – отговаря с дълъг списък от връзки към уеб страници. Но как става това ? Аз мога да отговоря на този въпрос!

Ето как работи:  Google (или която и да е търсачка, която използвате) има робот, който отива и събира информация за цялото съдържание, което можете да намерите в интернет. Всичко това се запаметява като кеширани данни  за да създадат индекси. Тези индекси се захранват чрез алгоритъм, който се опитва да съответства на всички данни от заявката ви. Има много фактори, които влизат в алгоритъма на търсачката  и се оценява нейната важност.

Резултатите са подреждат по важност или се класират така, че да улеснят потребителя. Запомнете, търсачките работят за да Ви улеснят, а не да помагат на някой да отива на по-висока позиция в търсенето.

Това е всичко е SEO.

Частта  O е Оптимизацията на SEO-то. Тук е мястото, където хората, които пишат всичко това и го пуснат на сайтовете си –  правят това съдържание да е качествено написано. Всичко в сайтовете е качено така, че търсачките да могат да разберат какво виждат. Така потребителите, които преминават през търсенето ще харесат това, което виждат.

Оптимизирането може да има много видове и форми. Но всичко това работи, за да има добре написани страници и съдържанието в тях да бъде ясно разбираемо за потребителя.

Изучаване на SEO

Този раздел на нашия сайт е тук, за да ви помогне да научите всичко, което искате за SEO-то, като процес. Ако сте напълно нови в темата, започнете от самото начало и прочетете ръководството на SEO за начинаещи. Ако имате нужда от съвет по конкретна тема, попитайте ние ще Ви помогнем. Защото от доста време помагаме на сайтовете да напишат правилните описания, да разберат факторите влияещи на ранкирането на сайтовете и така да излезнат на първа страница в търсачките.

Ето общо описание:

  • Изграждане на лесен и приятелски сайт за потребителя и оптимизирането му чрез SEO;
  • След като сте готови да започнете и имате работещ сайт и бизнес модел –  е време да приложите тези техники за SEO на даден сайт;
  • Няма значение на каква възраст е сайта – винаги има какво да се подобрява;
  • Google ежегодно обновява алгоритъма си за ранкиране на сайтовете, това поражда нуждата да бъдете информирани и да прилагате SEO оптимизация.;
  • Изберете правилното име на сайта си и приложете наученото за да започнете да се изкачвате в класациите по ключови думи.

Източник: SeoCreative.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *