Още 50 неща, които опита ни научи за SEO оптимизацията

Още 50 неща, които опита ни научи за SEO оптимизацията

Още 50 неща, които опита ни научи за SEO оптимизацията

 1. Мета таговете са важни! Пишете мета тагове, ако този маркер не повлияе на позицията, той все пак повишава CTR .
 2. Не гледайте всеки ден позициите. Всичко се променя ежемесечно, а не ежедневно. Работите редовно и не спирайте.
 3. Налице е много фина линия между аналитиката и манията. Когато започнах, бях готов да гледам позициите на моя сайт всеки ден, всеки час, мислейки, че нещо ще се промени. В резултат на това прекарах известно време в това, което не можах да променя. В същото време е по-добре да похарчите за изграждането на връзката маса или писане на допълнителни статии в блога.
 4. Различни трикове и хитрини за правене на СЕО – идват и си отиват, но творчеството никога няма да умре. Глупаво и неправилное хората сляпо да следват съветите на SEO експерти, без дори да мислят дали тези техники работят добре на техния уебсайт. Намирате творчески начин да създавате съдържание различно от другите.
 5. Разнообразявайте всичко, което правитеGoogle не харесва и наказва връзки с еднакве параметри. Не копирайте нищо!
 6. SEO серазвива винаги с маркетинга. Обратната връзка за целите на маркетинга е от изключителна важност за оптимизацията.
 7. SEOспециалиста трябва да разбира от програмиране. Кодът на сайта играе важна роля в оптимизацията, често се налага да работите по него.
 8. Сладките животни на Гугъл – това не е добре! Когато Google издава актуализации с тематични заглавия като Panda или Penguin, трябва да знаете – време е да се притеснявате.
 9. Изборът на ключови думи важен.Просто трябва да го направите правилно. Мислете и тествайте защото в тях е бъдещата печалба.
 10. Няма по-добро съдържание от уникално съдържаниеНе се заблуждавате, че копираните текстове от други сайтове са важни за Вашата  аудитория.
 11. PageRank – това са само някакви цифри. Трябва да работите по други много по-важни неща. Оптимизирайте вътрешните връзки, външните връзки, оправете си Youtube канала и т.н. Тогава ще дойде времето да се съсредоточите върху PageRank.
 12. Степента на отпадане е много важнаТова е малък фактор за SEO, но е огромен за ROI . Работите постоянно, за да разберете защо потребителите напускат сайта Ви . Станете по-ценен за потребителите, това ще донеседобрата възвръщаемост на инвестициите. Намалете степента на отпадане с 10 %, така ще имате 10 % повече реални потребители.
 13. Не забравяйте маркера <title>!
 14. Липсата на данни не е проблемОпитайте да разберете продукта и клиентите си. Данните сще се натрупат с практиката.
 15. Учите се от конкурентитеНе се притеснявайте, че нямате добра позиция. Изучете методите и стратегията на десет от вашите конкуренти, които имат по-добри позиции от вас.След това опитайте тези методи на вашия сайт.
 16. Уважавайте клиентите сиТърсачките не могат да унищожат бизнеса ви, ако се основава на доверие с клиента, а не на SEO показатели.
 17. Всичко прекалено от нещо е лошоНе се концентрирайте прекалено много върху трикове.
 18. Най-добрите нови идеи идват, когато почивате. Ако сте затънали в рутина, просто изчакайте и идеите сами ще дойдат.
 19. Времето е единственото важно за SEO. Успехът ще дойде с времето.
 20. Споделете знанията сиSEO е труден процес, споделяйте идеите си с хората. Така те ще Ви ценят и препоръчват.
 21. Не прекалявайте с Риска! Не бъркайте Шанса с Успеха. Рискувайте когато е необходимо, но не прекалявайте.
 22. Не се страхувайте да говорите. Често се налага да обяснявате неща, които е видно, че събеседника на разбира. Не се отчайвайте, Вашата мисия е да го научите.
 23. Ще трябва да се харесвате на Клиента.
 24. Не оптимизирайте за социални мрежиНяма нужда да се опитвате да изглеждате естествено, просто бъдете естествени. Присъствайте ежедневно и насърчавайте потребителите.
 25. Правете всичко веднага!
 26. Избягвайте SEOмахмурлука.Голямо количество информация за SEO ще ви остави претоварени. Избягвайте претоварването с информация, Вие знаете достатъчно.
 27. Не забравяйте за вашето семейство и приятели.Ако позволите на вашите взаимоотношения със семейството и приятелите ви да се разпаднат, поради причини, които сте прекалено заети на работа, те няма да ви подкрепят, когато имате нужда от тях.
 28. Изпробвайте знанията си.Отделете време да разберете как работят другите SEOкампании и се състезавайте с тях.
 29. Не се заблуждавайте от троловете.Има много лоши хора, но не ги оставяйте да оказват натиск върху вас.
 30. Контролирайте разходите си.Ако сте успешни в бизнеса, вашият доход трябва да се увеличи, но внимавайте с разходите си.
 31. Бъдете благодарни.Кажете „благодаря“ на всеки, който си е свършил работа по проекта.
 32. Не купувайте всеки SEO инструмент. Не преследвайте най-новите инструменти или помощни средства за SEO.
 33. Поддържайте обкръжението си.Отделете време всяка година, за да помогнете на хората около себе си.
 34. Научете се да казвате не.Не всяка оферта ще бъде от полза за вашия бизнес. Ако възможността не отговаря на вашето понятие, се отървете от него.
 35. Премахване на бъркотията.Правете нещата приоритетно, захващането на много задачи измества фокуса от основното.
 36. Спрете да се оплаквате! Просто работете и резултатите ща са налице. Престанете да се оплаквате, колко е трудно да намерите добри клиенти. Работете и клиентите сами ще дойдат.
 37. Развитието на проекта трябва да е основната целSEOработи, ако виждате увеличение на печалбата.
 38. Гледайте за  възвръщаемостна инвестициите Мислете и пресмятайте, защото SEO методите трябва да носят резултати като печалба.
 39. Маловажни, но ежедневни усилия.Всяка една връзка дневно ще промени съдържанието и ранкирането на сайта.
 40. Чуйте какво казват Колегите от бранша. Винаги има някой по добър от Вас.
 41. Не преувеличавайте способностите сиАко не можете да направите нещо кажете на клиентите си, че можете. Защото така може да унищожите репутацията си.
 42. SEOе маратон, а не спринтНе спирайте, ако не виждате резултатите в момента. SEO оптимизацията е това, което правите и то отнема време.
 43. SEOне е лекарство. Има много начини да получите онлайн трафик, просто попитайте. Може SEO оптимизацията да не е подходяща за вашата компания, мислете за други методи за привличане на повече трафик.
 44. Хората ценят доброто съдържание и го споделят. Ще се позовават на Вас и ще получите обратна връзка заради качествено съдържание. Създаването на добро съдържание и мотивирането на хората да споделят това съдържание е най-лесната формула за привличане на препратки.
 45. SEOникога не спира. Работота по оптимизацията – никога не може да бъде завършена.
 46. Почивайте поне 6-7 часа дневно. Кафето никога няма да замени здравия сън. Не можете да работите добре, ако не сте отпочинали. Така ще изпускате добрите идеи , защото ще сте се вглъбили в ежедневието.
 47. Винаги има нещо, което можете да направите или да подобрите. Не вярвайте, че сте постигнали всичко. Винаги има какво да видите или да подобрите. SEOекспертите, които спрат да работят и правят консултантското образование – спират да бъдат полезни за клиентите си.
 48. Правете ежедневен мониторинг на конкуренцията и бранша. Ежедневно сканирайте заглавията за  новини, благодарение на което няма да пропуснете нищо ново.
 49. Участвайте в събития. Ходете на конференции или събития на бранша. Така ще бъдете винаги запознати с новистите. Също така ще намерите нови хора, с които да си партнирате.Винаги намерайте няколко дни, за да присъствате на такива събития.
 50. Не можете да излъжете водещите търсачкиGoogle и Microsoft наемат най-добрите учени, инженери и програмисти по света всяка година. Шансът, че на един от блоговете ще намерите някакъв трик, който ще ви позволи да надвиете всички тези умове е нулев. Не вярвайте на трикове!

*51. Четете новините! Оптимизирането на съдаржанието за търсещите машини става все по-сложно всеки ден, така че е изключително важно да прочетете последните новини от сектора на SEO . Там ще намерите много от въпроси, които поставяте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *