50 неща , които опита ни научи за СЕО оптимизацията

50 неща , които опита ни научи за СЕО оптимизацията – малко полезна информация, която се надяваме да Ви бъде от полза!

 1. Не увеличавайте съдържанието твърде бързо. Когато стартирате сайта си сте ентусиазиран, без да осъзнавате, че трябва да вървите стъпка по стъпка. През следващите месеци не можете да повторите това. Както може да се очаква, позициите Ви ще започнат да спадат. Работете ежедневно по сайта си.
 2. Няма нищо по-добро от добре описан продуктОптимизирахме повече от сто сайта и разбрахме, че най-добрата SEO тактика е добре описаните продукти. Не очаквайте това да се промени.
 3. Има огромна разлика в оптимизирането на сайтовете за Електронна търговия, Имиджови сайтове, Корпоративни сайтове или сайтове насочени към конкретна аудитория. Необходимо е да дефинирате вида му, тъй като цялата ви стратегия трябва да се развива около целите на сайта, с който работите.
 4. Възрастта на домейна – просто числа, не вярвайте безрезервно в това. Възрастта на домейна и сайта със сигурност е фактор, но не позволявайте на младостта на сайта да ви плаши. Има много други фактори, които ви дават възможност да надминете конкурентите си.
 5. Не е трудно да победиш големите маркиКолкото по-голяма е марката, толкова по-голям е бюджетът, толкова по-дълго те вземат решения. Големите брандове също грешат и тогава още по-бавно започват да правят промените. Вие можете много по-лесно да промените стратегията си и да успеете.
 6. Напишете текстове за хора. SEO е важно, но ако сайтът Ви не отговаря на очакванията на потребителите – те няма да останат дълго на страницата.
 7. Няма алтернатива на опитаМожете да прочетете всички книги, но това няма да Ви направи професионалист. Има много тънкости и стратегии, които се научават с времето.
 8. Всичко е взаимносвързаноНе подминавайте нищо от сайта си, само така ще увеличавате ранка.
 9. Интернет маркетингът и SEO никога няма да умрат. SEO ще се развива,  уебсайтовете ще се променят, но основите и концепциите ще останат. Просто ще се променя пътя за развитие.
 10. Бъдете естествени, а не супер оптимизирани. Алгоритъмът на Google Пингвин беше първата стъпка, че в бъдеще ще има санкции за реоптимизация.
 11. Измервайте доверието на потребителите си.  Ако не обръщате достатъчно внимание на това, значи вече конкурентите са много пред Вас.
 12. SEO специалистите и клиентът трябва да работят заедноДобрият продукт е безценен за правенето на SEO . Работата с екипа на клиента, дава правилния път за правилното оптимизиране на сайта.
 13. Разработчиците говорят тежко и създават проблеми. Не ги оставяйте да мислят, че са толкова важни в един проект. Уважавайте програмистите, но се старайте да погледнете зад техния мироглед. Работата с техническите лица не е трудна, просто ги управлявайте.
 14. 301-то пренасочване и 404-та грешка са важни! Ако не оптимизирате двата компонента на сайта си, пропускате чудесна възможност да привлечете посетители.
 15. SEO е магия. Винаги има нещо, което не зависи от Вас и не можете да го предвидите. Но можете да го решите! Често липсват цели функционолностти и трябва да се справите с това.
 16. Няма нищо по-добро от последователността на работаОт гледна точка на създаването на съдържание, оптимизирането на сайта, изграждането на връзки, последователността –  трябва да бъде приоритет за сайта.
 17. Скоростта на сайта е важнаПотребителите на обичат да чакат 5 или 10 секунди да се зареди една страница.
 18. Не се опитвайте да влияете върху сайтовете на конкурентите в резултатите от търсенетоНасочете енергията си в привличането на нови  връзки и в оптимизирането на сайта. Играйте нападателно, а не в защита.
 19. Не забравяйте Yahoo и Bing. Има много хора, които търсят по подразбиране с тях.
 20. Изберете основни инструменти за SEO и не плащайте за нищо повечеИма огромен брой услуги и програми, но половината от тях могат да решат ежедневните задачи.
 21. Не можете да купите позиции за париПарите помагат в рекламата, но в действителност всичко се определя стратегията.
 22. Заложете на сигурното, за да не съжалявате. Търсачките стават по-стриктни и по-строги, заобикалянето на основни правила може да се тълкува като преоптимизация.
 23. SEO-то може да се приложи в живота. Заобиколете се с позитивни и знаещи хора.
 24. Вършете добре работата сиТова правило винаги ме е водило в работа.
 25. Създайте екипБез екип няма резултати.
 26. Вземайте си отпускВземете ваканция и оставете екипа да реши проблемите- не забравяйте, че има свят извън компютъра.
 27. Учете се на реклама от Билбордовете. Билбордовете разполагат с няколко секунди да привлекат вниманието Ви и да изпратят посланието си. Привличайте внимание с правилни банери.
 28. Обучавайте екипа си. Така ще имате време да мислите за наистина важните задачи.
 29. Има огромна разлика между маркетинга, рекламата и изграждането на маркатаАко не знаете разликата между тези области веднага започнете да търсите отговора.
 30. Няма бизнес без възходи и паденияРадвайте се на успеха, но не позволявайте на грешките да Ви откажат.
 31. Стремете се към стабилност. Просто постоянно надграждайте. Бързият разтеж никога не е здравословен.
 32. Работете в големите населени местаТова ще Ви мотивира да вървите напред.
 33. Мислете позитивно и за бъдещетоАко мислите само за днес, няма как да изпреварите времето и конкурентите си.
 34. Винаги имайте стратегия.
 35. Използвайте мобилни приложенияИзползванете мобилните приложения пести време.
 36. АдвокатиИзбягвайте проблеми и така ще спестите доста пари.
 37. Отървете се от лошите служителиЛошите служители пречат на бизнеса ви, просто ги заменете.
 38. Не се концентрирайте само върху паритеАко започнете бизнес, не го правете само заради парите.
 39. Четете книгите и гледайте филми. Изкуство, наука и четенето помага да подобрите уменията и дава много идеи.
 40. Разберете разликата между модата и тенденцията. Не преследвайте новите неща, които срещате, ако те нямат смисъл от гледна точка на вашия план.
 41. Повече не означава по-добреИзползвайте SEO-то поизмерим начин според вашите цели и мисия.
 42. Оценявайте и планирайте внимателно. Повярвайте си и използвайте тази вяра, за да се придържате към плана за развитие на бизнеса.
 43. Не спирайте това, което не работиАко нещо не работи, сигурно има причина то да не дава резуртат. Намерете решение или преследвайте други възможности.
 44. Фокусирайте се върху навицитеДа имате задачи и цели е много важно, но не игнорирайте навиците, които ви помагат да постигнете истински цели!
 45. Бъдете подготвени за удари от конкуренцията. Не всичко е толкова лошо, но ще има известен натиск или недоверие към Вас.
 46. Не можете да имате всичкоИли поне не можете да направите всичко наведнъж.
 47. Бъдете умерени в работа и отношенията сиВършете всичко с умереност и така няма да пресирате хората.
 48. Степенувайте идеитеСигурно имате десетки чудесни идеи, не бързайте да внедрите всичко наведнъж. Изчакайте за точния момент.
 49. Не се претоварвайтеТова може да доведе до стрес. Така няма да сте полезни за себе си и за Клиентите.
 50. Няма супер бързи начини за постигане на нещо. В живота и в SEO-то всяко нещо иска време. Ако някой твърди обратното, той се опитва да ви продаде нещо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *